Mooiste dorpen van west- vlaanderen

/ 08.10.2019 / Emelia

Rechercher dans le catalogue. Ontdek het brede spectrum van erfgoed in Vlaanderen: van de monumentale kathedraal en het prachtige kasteel tot het tot werelderfgoed uitgeroepen begijnhof of dat mooie kapelletje bij jou op de hoek van de straat.

Adresse e-mail ou mobile Mot de passe Informations de compte oubliées? Cornwall vs. Je fietst door een landschap dat talloze kunstenaars inspireerde, zoals George Minne en Gustave Van de Woestyne.

Provincie Henegouwen Tussen de stad van de vijf klokkentorens en de waterwegen. Je passeert drie brouwerijen, twee hopbedrijven, het Helleketelbos, tal van kroegen met volksspelen en diverse heerlijke plekjes waar de Westhoek-bieren hoog in het vaandel worden gedragen.

Aide accessibilit. Een licht heuvelachtig parcours waar cultuur, religie en natuur hand in hand gaan. Je snuift er een vleugje Photos de bébés tigres op zonder al te stevig op de trappers te moeten staan.

Westouter Heuvelland. Aller vers. Beslis mee over de nieuwe fiets- en wandelbrug in Antwerpen.

Dwars door de Westhoek - Boezinge a partagé une publication. Tijdens een fietsroute van 33 kilometer verken je het vlakke hoplandschap. Een licht heuvelachtig parcours waar cultuur, religie en natuur hand in hand gaan.

Ontdek het brede spectrum van erfgoed in Vlaanderen: van de monumentale kathedraal en het prachtige kasteel tot het tot werelderfgoed uitgeroepen begijnhof of dat mooie kapelletje bij jou op de hoek van de straat. Dranouter kon altijd al prat gaan op goede muziek, bruine kroegen en gezellige eethuizen. Verder zijn er overzichtskaarten per provincie, een register en een leeslint.

Fietsers en wandelaars die graag veldkapelletjes en pittoreske hoevetjes aan elkaar rijgen, halen hun hart op in Oostvleteren. In Wéris kan je een Dolménius degusteren, een amberkleurig streekbiertje dat ambachtelijk wordt gebrouwen. Aide accessibilité.

  • Édition 1. Toegankelijke toiletten in de Westhoek.
  • Contenu Détails De enige toeristische gids die zelf een monument werd Al meer dan vijftig jaar is de Gids voor Vlaanderen de meest volledige referentiegids voor het culturele erfgoed in Vlaanderen.

Masquer le texte. Onze winnares van vorig jaar wint de massasprint in de GP Fournies. Over Westtoer Privacy.

Zondag 29 maart: 3 x Gent - Wevelgem te Boezinge? Aller vers. Reningelst Poperinge.

2. Provincie Oost-Vlaanderen

Tijdens een fietsroute van 33 kilometer verken je het vlakke hoplandschap. Blauwe trui Esprit gevonden bij het opruimen van het natourcafé. Een goedgelegen oase van groene rust.

Een andere parel is het renaissancekasteel Ooidonk, dat met zijn indrukwekkende torens en trapgevels tot de verbeelding spreekt. Je fietst voorbij Han-sur-Lesse met zijn bekende wildpark en grotten, twee hopbedrijven, waaronder Astene Sas met zijn manuele ophaalbrug en Latem, een mooi dorp met een watermolen en een minibrouwerij.

Het oorspronkelijk dorpje werd toepasselijk Oud-Stuivekenskerke gedoopt. Aide accessibilit. Vue technique, mooiste dorpen van west- vlaanderen.

Bibliothèque

Dit kleine, maar fijne dorpje aan de schreve speelt de hoofdrol in tal van spannende smokkelhistories. Over ons. Kun je de ring rond Parijs vermijden? Stop zeker in de prachtige cisterciënzerabdij Val Dieu, een pareltje! Beauvoorde, zijn paté en … zijn kasteel.

Mooiste dorpen van west- vlaanderen langs het water. Kleine en grote amateurarcheologen komen thuis in Werken om er zich te vergapen aan de motte uit de 8ste-9de eeuw en het archeologisch museum. Hun werken kun je bekijken in de musea langs de route. Toegankelijke toiletten in de Westhoek. Om daarna verder te fietsen langs eindeloze landschappen en kleine dorpjes.

Tabak en alcohol werden hier immers over de grens gesmokkeld. Logeren in kampeerhutten.

Plus sur ce lieu d'intérêt

Adresse e-mail ou mobile Mot de passe Informations de compte oubliées? In het lieflijke Wijtschate is WO I nooit veraf. Roesbrugge-Haringe Poperinge. De Grotten van Hotton zijn erkend als uitzonderlijk natuurlijk Waals erfgoed.

Om daarna verder te fietsen langs eindeloze landschappen en kleine dorpjes. In Nijvel kan je niet naast het silhouet van de imposante romaanse abdijkerk Sint-Gertrude kijken.

Privacy Disclaimer. Zij laten jullie betekenisvolle plekjes van het dorp zien die niet altijd even bekend zijn.

Autre: